You are currently viewing Bebek oduševio Jajce: Ovo je najljepše mjesto na svijetu!

Bebek oduševio Jajce: Ovo je najljepše mjesto na svijetu!

U Jajcu je sinoć na platou uz vodopada Plive svoj prvi solistički koncert u tom gradu održao legendarni Željko Bebek.

Koncert je održan u sklopu manifestacije 8. Međunarodnih takmičarskih skokova s vodopada, koji su održani u subotu, da bi u nedjelju nastupio bard domaće rok scene sa svojim bendom.

– Ovo je najljepše mjesto na svijetu. Inspiriran sam ovim divnim prirodnim amfiteatrom, vodopadom, nikad u životu nisam nastupio na ovako lijepom mjestu –  komentirao je Bebek s pozornice ambijent uz vodopad Plive, gdje je održan koncert.

Bebek je pjevao više od dva sata, a plato uz vodopad je bio popunjen do posljednjeg mjesta.

Atmosfera je bila dirljiva jer je u publici bilo ljudi svih generacija, a mnogi od njih nisu mogli sakriti suze kad je Bebek zapjevao bezvremenske pjesme „Selma“, „“Ima neka tajna veza“, „Ipak, poželim neko pismo“ i „Ako možeš zaboravi“.

Bebek je koncert otvorio svojim hitom „Ono nešto naše“, a u toku večeri je publika jednako euforično reagirala na sve pjesme, bilo da se radilo o novijim hitovima „Kupit ću nam sat“, „Kakav otac takav sin“, „Ako voliš ovu ženu“, „Ja po kafanama“, „Sto sam dana pio“ ili pak „Tijana“, „Oprosti mi što te volim“ i „Laku noć svirači“.

Atmosfera je eksplodirala uz pjesme „Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, „Doživjeti stotu“ i „Svi marš na ples“.

Bebek je bio vidno ganut reakcijama publike pa im se više puta u toku večeri obraćao i zahvaljivao, a nakon završetka koncerta, vratio se na bis i otpjevao “Odlazim“ i „Laku noć svirači“.

Nakon koncerta, razgovarao je s fanovima i više od pola sata se fotografirao s njima.

(Jajce Online / Foto: JU “Agencija” Jajce)