You are currently viewing Biciklijada dolinom rijeke Plive osvaja biciklističku scenu

Biciklijada dolinom rijeke Plive osvaja biciklističku scenu

Planinarsko društvo Ćusine ponosno je organizovalo 13. Biciklijadu dolinom rijeke Plive, događaj koji je okupio brojne bicikliste iz različitih gradova. Ovogodišnja biciklijada održana je jučer uz prekrasne predjele i savršene vremenske uvjete, što je doprinijelo nezaboravnom iskustvu za sve učesnike, piše Jajce Online.

Manifestacija je započela u 9 sati ispred doma AVNOJ-a, gdje su biciklisti dočekani od strane organizatora i općinskog načelnika Edina Hozana. Svi prisutni su poželjeli ugodnu vožnju i lijepo druženje. Uz to, članovi GDO Limena glazba Jajce su izveli himnu, stvarajući svečanu atmosferu dok su biciklisti kretali prema svom odredištu.

Vožnja je započela putem Jezera, a nakon kratke pauze i pridruživanja biciklista iz Jezera u Čerkazovićima na Đolu, učesnici su uživali u doručku i čaju. Sljedeća stanica bila je Šipovo, gdje su se pridružili biciklisti iz tog grada, te su svi zajedno nastavili put prema Pljevi, ciljnoj destinaciji.

Oko 13 sati i 30 minuta, preko 200 biciklista iz Jajca, Jezera, Šipova, Zenice, Bugojna i drugih gradova stiglo je na cilj, označavajući uspješan završetak biciklijade. Uz lijepo druženje i ručak, organizatori su dodijelili diplome i zahvalnice zaslužnim učesnicima.

– Treba samo na kraju dodati da je cilj ili smisao ovakve manifestacije promocija doline i same rijeke Plive, kao izuzetne prirodne i ekološke vrijednosti i turističkog potencijala. Uz to dodatni cilj je promocija zdravog načina života i povezivanje stanovnika regije Pliva koji će u budućnosti kroz saradnju u oblasti turizma, zajedničkom ponudom, stvoriti jedan kvalitetan turistički proizvod, rekao je Velid Hrnjić, predsjednik PD Ćusine.

Najstariji učesnik 13. Biciklijade dolinom rijeke Plive bio je Ramić Fikret iz Jezera 1936. godište, dok je najmlađi učesnik bio Luka Jošiković iz Šipova 2020. godište. Najstariji bicikl ove godine vozio je Janko Aleksić, a najoriginalniji Jasmin Jašarević.

Najmasovnija familija je bila obitelj Ladan iz Jajca. Diploma najveselije ekipe pripala je članovima GDO Limena glazba Jajce koji su svojim veselim zvucima pratili bicikliste cijelim putem. Najsimpatičnija učesnica je bila Nea Zlatarević, a diploma je dodijeljena i Senadu Plivcu kao jedinom učesniku na triciklu.

Diploma za učešće na svih 13. biciklijada otišla je u ruke Rusmira Žužića kao i Željka Crnogorca. Posebna diploma pripala je Zdravku Serdaru koji je istrčao ovu biciklijadu. Pored diploma dodijeljene su zahvalnice za učešće i podršku pri organizaciji Rafting klubu Jajce, PED Vidik Mrkonjić Grad, SAK Komotin Jajce, GDO Limena glazba Jajce.

Zahvala ide i Općini Jajce te opštinama Jezero i Šipovo kao i policijskim stanicama Jajce, Jezero i Šipovo koji su pratili bicikliste i pomogli da bezbjedno stignu na cilj. Biciklijadu su podržali hotel “Turist ’98”, Leni Leni Adventure, Rudnici Boksita Jajce, Enima d.o.o, Taxi Gani, kao i sugrađani Zvonko Serdar i Mirjana Letić. Kroz objektiv fotoaparata biciklijadu je propratio Tvrtko Zrile, a medijski pokrovitelji su bili RTV Jajce i Jajce Online.

(Jajce Online)