You are currently viewing Crnogorac pobjednik ovogodišnjih skokova s vodopada u Jajcu

Crnogorac pobjednik ovogodišnjih skokova s vodopada u Jajcu

Na dan “Skokova” Jajce bilo centar adrenalina i uzbuđenja u regiji, dok se više od 3.000 posjetitelja iz Bosne i Hercegovine i inozemstva okupilo kako bi prisustvovalo 8. Međunarodnim skokovima s vodopada na rijeci Plivi. Organizacija ovog nevjerojatnog događaja pripala je Agenciji za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu te razvoj turističkih potencijala Jajca, piše Jajce Online.

Na početku ceremonije, prije intoniranja himne, skakači u Jajcu su iskazali snažnu podršku svim ženama koje su pretrpjele zlostavljanje i osudili nasilje nad njima. Također, željeli su odati počast Nevzeti Hećimović iz Gradačca, čiji je život oduzeo njen nevjenčani partner.

Događaj je svečano otvoren uz riječi dobrodošlice Ante Brtana, ravnatelja Agencije, koji je srdačno pozdravio prisutne te poželio sreću svim hrabrim skakačima. Nakon toga, Josip Topić, predsjedatelj Općinskog vijeća Jajca, službeno je otvorio ovogodišnje skokove, što je bio znak za početak takmičenja.

U konkurenciji 20 skakača iz tri zemalje – Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, najbolji skok na vodopadu visokom 21 metar izveo je Evald Krnić iz Crne Gore. Krnić je osvojio srca žirija i osvojio prvo mjesto, što mu je druga uzastopna pobjeda na ovom prestižnom natjecanju. Drugo mjesto pripalo je Dini Bajriću iz Sarajeva, dok je trećeplasirani bio Rade Šćepanović iz Kolašina. Svi nagrađeni skakači dobili su zasluženu novčanu nagradu, pehar i zahvalnicu za svoj hrabri podvig.

Svi prisutni na platou ispod vodopada zabavljao je Branko Tokić, poznat kao DJ Happy, a za sutra je zakazan spektakularni koncert rock zvijezde Željka Bebeka u večernjim satima, što će dodatno obogatiti cjelokupni program ove sportsko-turistike manifestacije.

Ovogodišnji skokovi imali su veliku podršku Općine Jajce, koja je bila generalni pokrovitelj događaja, kao i Ministarstva privrede SBK/KSB, BH Telecoma i ThermFLUX-a, koji su se također istaknuli kao sponzori. Medijski sponzori ovog događaja bili su: Jajce Online, Radio Jajce i Klik Jajce.

Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu ostaju nezaboravan spektakl i prava poslastica za sve ljubitelje adrenalina i prirodnih ljepota. S nestrpljenjem se već iščekuje sljedeća godina kako bi se ovaj događaj ponovno obnovio i iznova osvojila srca publike.

Posebno je vrijedno istaknuti da su skokovi s ovog vodopada prošle godine osvojili prestižnu nagradu “Zvijezda turizma BiH” u kategoriji najbolje turističke manifestacije.

Podsjećamo, svjetski poznati skakači prethodnih godina pridružili su se ovom događaju, među kojima su se istaknuli Orlando Duque (Kolumbija), Laura Roze (Sjedinjene Američke Države), Christian Wurst (Njemačka), Jimmi B.N Andersen (Danska), Borko Miladinović (Srbija) te legendarna Mostarska lasta Lorens Listo (Bosna i Hercegovina).

default

Ljepota vodopada

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu.Prema nekim podacima nastao je prije 50.000 godina. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom u najstrožem centru nekog grada i ujedno čini ušće.

Bez obzira na razlog posjete Jajcu, vodopad je nezaobilazna tačka i glavni razlog posjete kraljevskom gradu Jajcu za većinu turista.

(Jajce Online)