You are currently viewing Ispod Plivskog vodopada u Jajcu nastupaju Mostar Sevdah Reunion, S.A.R.S, Kiril Džajkovski, David Morales, After Affair i drugi…

Ispod Plivskog vodopada u Jajcu nastupaju Mostar Sevdah Reunion, S.A.R.S, Kiril Džajkovski, David Morales, After Affair i drugi…

U Jajcu se od 27. do 30. jula/srpnja održava četvrto izdanje Desant Festivala.

Ovogodišnji Desant donosi najsadržajniji program do sada, na jedinstvenoj lokaciji – amfiteatru ispod čuvenog Plivskog vodopada, koji važi za jedan od najljepših vodopada u svijetu i jedna je od najpoznatijih atrakcija Bosne i Hercegovine. Magiji ove lokacije svjedočili smo proteklih godina, kada su na Desantu nastupali Dubioza kolektiv, Mahmut Orhan, Burak Yeter, After Affair i brojni drugi. Prošle godine Jajce je na ovoj lokaciji ugostilo svjetski poznati događaj Cercle, na kojem je nastupio sjajni Jamie Jones.

Desant 2023. započinje koncertom grupe Mostar Sevdah Reunion, koji je zakazan za četvrtak, 27. jula/srpnja, a na čijem repertoaru se nalaze neke od najljepših sevdalinki, ali i drugih tradicionalnih pjesama sa Balkana. Nema nikakve sumnje da će sam početak Festivala donijeti odličnu zabavu za sve koji te večeri budu u jednom od najljepših ambijenata u Bosni i Hercegovini.

Dan kasnije, u petak 30. jula/srpnja ispod Plivskog vodopada „snage će udružiti“ grupa S.A.R.S. i fanstastični Kiril Džajkovski, koji će nastupiti sa pratećim bendom, pa je izvjesno kako će ova julska večer donijeti pregršt prijeko potrebne energije tokom gotovo četiri sata koliko će koncerti ova dva izvođača.

A zadnji dan Festivala, subota 29. juli/srpanj, rezervisan je za istinsku poslasticu namijenjenu ljubiteljima elektronske muzike. Naime, na sceni ispod Plivskog vodopada će kao zvijezda večeri nastupiti čuveni američki DJ David Morales, uz pratnju odličnih domaćih DJ-eva – dua After Affair, Nebs Jacka, Rajota i Machada.

Desant Festival, koji se od 2020. godine dešava u kraljevskom gradu Jajcu, osmišljen je kao kulturno-umjetnički događaj, koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete spektakularno Jajce.

Desant 2023. je, zapravo, odlična prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca. Treba naglasiti kako se Jajcu nalazi čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH.

Sponzori Festivala su BH Telecom, Tuborg, Sara, Red Bull, Jägermeister, Cupra, Sarajevski kiseljak, Sky i Monkey Shoulder.

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici www.desant.ba, a ulaznice za koncerte Mostar Sevdah Reuniona, grupe S.A.R.S. i Kirila Džajkovskog, te nastupe Davida Morales-a, After Affair-a i drugih mogu se kupiti na linku, kao i na prodajnim mjestima u samom Jajcu – Info centru Agencije Jajce, Hotelu Tourist ’98 i Svemirko Pub-u.

Vidimo se u Jajcu, na Desant Festivalu!