You are currently viewing Međunarodna rafting regata u Jajcu okupila učesnike iz cijelog svijeta

Međunarodna rafting regata u Jajcu okupila učesnike iz cijelog svijeta

Proteklog vikenda, na rijeci Vrbas, održana je jedna od najmasovnijih rafting regata do sada, koju je organizirao poznati rafting klub iz Jajca. Bila je to 17. međunarodna regata koja je okupila ekipe i goste iz različitih zemalja kao što su Srbija, Hrvatska, Sjedinjene Američke Države, Austrija, Italija i Njemačka. Regata je donijela izvanredno druženje na vodi i u kampu te se pokazala kao veliki uspjeh za organizatore, piše Jajce Online.

Članovi rafting kluba Jajce marljivo su radili na pripremi regate kako bi osigurali nezaboravno iskustvo za sve sudionike. Rijeka Vrbas, poznata po svojim brzacima i prekrasnoj prirodi, pružila je idealne uvjete za održavanje spusta.

Na regati su učestvovale ekipe različitih razina iskusnosti, što je dodatno obogatilo događaj. Sudionici su imali priliku testirati svoje vještine i snagu na zahtjevnim brzacima, dok su istovremeno uživali u ljepoti okolne prirode. Ova regata pružila je mogućnost raftinga kako profesionalnim ekipama, tako i rekreativnim zaljubljenicima u ovaj adrenalinski sport.

Gosti iz inozemstva također su imali priliku istražiti ljepotu Jajca i doživjeti gostoprimstvo lokalnog stanovništva. Učesnici su se družili na vodi, dijeleći iskustva i pustolovine, stvarajući prijateljstva koja će trajati i izvan regate.

Kamp smješten na kupalištu “Brana” bio je centralno mjesto druženja i zabave između vožnji u čamcima. Učesnici su se opuštali u prirodi, uživali u ukusnoj hrani i muzici te stvarali uspomene koje će ih pratiti dugi niz godina.

– Posebnu zahvalu dugujemo klubovima Pustolov iz Starih Banovaca, Krivaja-Zavidovići, Atom-Žepče, 4K-Ključ, RK Olovo, SRK Bosna-Zenica, Viking-Visoko, Igor-Brčko, Tuzlak-Tuzla, Eko pokret-Rzav, GSS-Jajce, ekipa motorista iz Osijeka, ekipa RECA BiH i mnogi drugi. Zahvaljujemo se i svim sponzorima i donatorima koji pomogli da i ova regata bude uspješna. Nadamo se iduće godine u još većem broju, poručili su organizatori.

(Jajce Online)