You are currently viewing Prve večeri 4. Desant festivala u Jajcu koncert grupe Mostar Sevdah Reunion

Prve večeri 4. Desant festivala u Jajcu koncert grupe Mostar Sevdah Reunion

U Jajcu se od 27. do 30. jula održava četvrto izdanje Desant Festivala.

Ispod Plivskog vodopada, koji je spektakularna kulisa, ali i idealno utočište od ljetnih vrućina, će prve noći Festivala, u čevrtak, 27. jula, nastupiti grupa Mostar Sevdah Reunion.

Članovi ovog banda za sebe vole reći kako sviraju balkanski blues, a nadaleko su poznati po izvođenju najljepših tradicionalnih pjesama Bosne i Hercegovine i Balkana, obrađenih u modernom stilu. Brojne sevdalinke vraćene su iz zaborava upravo zahvaljujući radu Mostar Sevdah Reuniona.

Njihov novi album “Lady Sings the Balkan Blues” ostvario je značajan uspjeh na World Music top listama, te je u prethodnim mjesecima došao na prvu poziciju na World Music Charts Europe i Transglobal World Music Charts.

Na njihovim koncertima uvijek vlada nevjerovatna atmosfera puna emocija i pozitivne energije, pa nema nikakve sumnje da će tako biti i prve večeri Desant Festivala, u četvrtak, 27. jula.

Na ovogodišnjem Desant Festivalu u Jajcu nastupit će i grupa S.A.R.S. i fenomenalni Kiril Džajkovski (petak, 28. juli), kao i čuveni američki DJ David Morales, uz pratnju odličnih domaćih DJ-eva – dua After Affair, Nebs Jacka, Rajota i Machada (subota, 29. juli).

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici www.desant.ba, a ulaznice za koncerte Mostar Sevdah Reuniona, grupe S.A.R.S. i Kirila Džajkovskog, te nastupe Davida Morales-a i ostalih mogu se kupiti na linku, kao i na prodajnim mjestima u samom Jajcu – Info centru Agencije Jajce, Hotelu Tourist ’98 i Svemirko Pub-u.

Desant Festival, koji se od 2020. godine dešava u kraljevskom gradu Jajcu, osmišljen je kao događaj koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete spektakularno Jajce.

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH.

Sponzori Festivala su BH Telecom, Tuborg, Sara, Red Bull, Jägermeister, Sarajevski kiseljak, Sky, Cupra, Monkey Shoulder.