You are currently viewing U Jajcu večeras počinje 4. Desant Festival

U Jajcu večeras počinje 4. Desant Festival

U Jajcu večeras počinje 4. Festival Desant, na kojem tokom tri dana učestvuju atraktivni domaći, regionalni i međunarodni izvođači.

Na pozornici ispod spektakularnog Plivskog vodopada večeras, u četvrtak 27. jula nastupit će grupa Mostar Sevdah Reunion, sa repertoarom najljepših sevdalinki. Ulaz se otvara od 20 sati, a koncert započinje u 21 sat.

U petak, 28. jula od 21 sat nastupit će odlična grupa S.A.R.S., nakon ćega će na pozornicu izaći energična ekipa okupljena oko makedonskog DJ-a i producenta Kirila Djaikovskog.

Zadnje večeri Festivala, u subotu 29. jula na svoje će doći ljubitelji elektronske muzike, uz nastupe čuvenog američkog DJ-a i producenta Davida Moralesa, auz podršku reprezentativnih bh. DJ-a After Affaira, Rajota i Machada.  

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici www.desant.ba, a ulaznice za koncerte Mostar Sevdah Reuniona, grupe S.A.R.S. i Kirila Džajkovskog, te nastupe Davida Morales-a i ostalih mogu se kupiti putem platforme www.kupikartu.ba, kao i na prodajnim mjestima u samom Jajcu – Info centru Agencije Jajce, Hotelu Tourist ’98, Svemirko Pub-u i Studiju Orbi.

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH. Sponzori Festivala su BH Telecom, Tuborg, Sara, Red Bull, Jägermeister, Sarajevski kiseljak, Sky, Cupra, Monkey Shoulder.