You are currently viewing Za 7 dana “Dani srednjovjekovlja” u Jajcu

Za 7 dana “Dani srednjovjekovlja” u Jajcu

Svečanim podizanjem zastave na tvrđavi u Jajcu vitezovi kraljevskog grada Jajca najavljuju Dane srednjovjekovlja.

Dani srednjovjekovlja održati će se od 13.-14.07.2024., u organizaciji JU “Agencija Jajce” i udruge  “Vitezovi kraljevskog grada Jajca“.

Okupljanje pristiglih viteških skupina i građana bit će u 17:30 sati kada kreće mimohod od turističkog info centra prema platou Katakombi. Svečano otvaranje i krunidba kralja Stjepana Tomaševića planirano je za 18 sati.

Program se nastavlja proslavom krunidbe kralja na tvrđavi uz radionice za djecu i ostale (radionica za streličarstva i turnir, radionica mačevanja za djecu, radionica tradicionalnog tetoviranja, radionica bacanja sjekire, lakrdijaš-gajdaš, kazališna predstava „Zemlja čarolije“, potezanje konopa za djecu i odrasle) te školu jahanja za djecu (Jahački klub „Šimin ranč“), trbušni ples i vatreni show. Cijeli program glazbeno će uljepšati nastup ansambla Minstrel.

Kako je bilo prošlih godina možete vidjeti ovdje:

Program drugog dana manifestacije održati će se na tvrđavi uz brojne radionice za djecu i odrasle (radionica za streličarstva i turnir, radionica mačevanja za djecu, radionica tradicionalnog tetoviranja, radionica bacanja sjekire, lakrdijaš-gajdaš, kazališna predstava „Zemlja čarolije“, potezanje konopa za djecu i odrasle) te školu jahanja za djecu (Jahački klub „Šimin ranč“).

Dobro došli!