You are currently viewing Zašto turisti trebaju posjetiti Plivska jezera u Jajcu

Zašto turisti trebaju posjetiti Plivska jezera u Jajcu

Plivska jezera su dva prekrasna jezera koja se nalaze na rijeci Plivi, nedaleko od grada Jajca u Bosni i Hercegovini. Ova jezera su nastala prirodno i predstavljaju najveću prirodnu akumulaciju u zemlji. Plivska jezera su idealno mjesto za odmor i uživanje u netaknutoj prirodi, miru i tišini. Osim toga, ova jezera nude i brojne mogućnosti za rekreaciju, sport i zabavu.

Na Plivskim jezerima možete se baviti raznim vodenim sportovima, kao što su veslanje, kajak, kanu ili ribolov. Također, možete se prošetati ili voziti biciklom uz obalu jezera, koja je uređena i opremljena klupama i stolovima za piknik. Ako ste ljubitelj kulture i povijesti, možete posjetiti grad Jajce, koji je poznat po svojoj bogatoj baštini i znamenitostima, kao što su srednjovjekovna tvrđava, katakombe, muzej AVNOJ-a ili čuveni vodopad na ušću Plive u Vrbas.

Plivska jezera su također odlična destinacija za one koji traže smještaj u prirodi. U blizini jezera možete pronaći razne vrste smještaja, od hotela i vikendica do kampova i apartmana. Smještaj je prilagođen svim ukusima i potrebama gostiju, a cijene su vrlo pristupačne. Uz to, možete uživati u ukusnoj domaćoj hrani i piću, koja se nudi u restoranima i kafićima uz jezera.

(JU “Agencija Jajce”)